16 Nisan 2015 Perşembe

Merhaba. Benim adım İrem ve ben bir analitiğim!





Analitik insanların belli özellikleri vardır. 
  • Düzenlidirler. 
  • Mükemmeli arar, sonuçlardan kolay kolay tatmin olmazlar. 
  • Kuralcıdırlar, her şey için bir standartları vardır. 
  • Tedbir almayı sever, önceden olabilecek olumsuzluklar için hazırlanırlar. 
  • Ve aynen burada yaptığım gibi alt alta maddelerden, listelerden hoşlanırlar:))
Bu terapi grubu girizgahım zaten durumu özetlemiştir. Evet düzenliyim. Evde her şey için bir kutu edinmeyi severim. Pil kutusu, çorap kutusu, fonksiyonlarına göre ayrılmış kırtasiye kutusu... Bir sürü 'bu iş böyle yapılır' ım vardır. Tedbirli olma sevdam yüzünden, bavul hazırlamak saatlerimi alır. Üşürsem, terlersem, üstüme bir şey dökersem diye diye küçük bavulla bir yere gidemem bir türlü. Ha bir de şu filmlerde anında bavula iki-üç parça bir şey atıp, evden çekip gidenler vardır ya, onlara hep özenirim:) Gramlı tarifler en sevdiğimdir. Bilirim içine ne kadar ne koyacağımı; ne çıkacağını da bilirim. 

Bu kurabiyeler ise ezber bozar nitelikte. Sevgili Merih Teyzem vermişti tarifini. Güney de sevdiğinden, bizim evde en çok yapılan kurabiyelerden biridir o günden beri. Fazla yapar, buzluğa atarım ne zaman istesek yiyelim diye. Hamuru sizi uğraştırmaz, 'cırt' diye tutar. Şekli zaten ismiyle müstesna. Hamurdan istediğiniz büyüklükte koparıp, olduğu gibi tepsiye dizmek yeterli. Olduğu gibi, nasıl koptuysa öyle. Ne dersiniz, belki de bavul hazırlama konusundaki beceriksizliğimi geliştirir bu kurabiyeler? 



Kopartma: 

  • 1 paket margarin 
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 yumurta
  • un 
  • kuru üzüm 
Margarini eritip, üzüm hariç diğer tüm malzemelerle yoğurun. Elinize yapışmayacak kıvama geldiğinde dilediğiniz kadar da kuru üzüm ilave edin. 200 derece fırında üzeri renk alana kadar pişirin. Benim gibi buzdolabına atarsanız eğer, pişireceğiniz zaman çözülmesini beklemeden fırına verin. 

Afiyet olsun. 












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder