27 Şubat 2011 Pazar

Beklenen gelmedi, hepsi bize kaldı: Elmalı Turta

Bu fotoğrafın adı 'kısa günün karı' olabilir. Çünkü beklediğimiz arkadaşlar gelmeyince koca bir elmalı turta bize kaldı. Ben ince ve kıtır hamurlu ve hafif karamel tadında turtaları seviyorum. İşte bu hamur aynen öyle oluyor.

Malzemeler:
Hamur için:
  • 125 gr. margarin (erimiş)
  • 1 yumurta
  • 2 çorba kaşığı soğuk su
  • un

İçi için:

  • elma
  • ceviz
  • tarçın
  • toz şeker (elma başına 1 çorba kaşığı)
  • tereyağ

Hazırlanması:

  1. Hamur için un, yumurta, soğuk su ve erimiş margarini karıştırın. Hamur ele yapışmayacak, yağlı ama yumuşak bir hamur olmalı.
  2. Hamuru 1/3 oranında ikiye ayırın. Büyük kısmını merdaneyle açarak, kalıbınızın tabanına yayın. Yaydığınız hamurun üzerine çatalla delikler açın. Üzerine koyduğunuz ağırlıkla birlikte, ısıtılmış fırına verin. 200 derecede üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
  3. Bu esnada kalıbınızın büyüklüğü oranında elmayı soyun ve rendeleyin (ben 28 cm.lik kalıp için 3 elma kullandım). Yine elma sayısı oranında toz şekeri (3 çorba kaşığı kullandım) ve az miktarda tereyağını, rende elmalarla birlikte tencerede suyunu çekene kadar çevirin.
  4. Fırından çıkan hamurun üzerine elmalı malzemeyi yayın.
  5. Ayırdığınız diğe hamurdan ince şeritler kesin. Elmaların üzerine kafes şeklinde yayın.
  6. Tekrar fırına verin ve rengi dönene kadar pişirin.

1 yorum:

  1. tadını bilemedim, ben yaparsan aynı mı olur onu da bilemedim. ama ağzım sulandı işte bunu biliyorum:))
    Diline, kalemine sağlık...

    YanıtlaSil