Malzemeler:
Hamur için:
- 125 gr. margarin (erimiş)
- 1 yumurta
- 2 çorba kaşığı soğuk su
- un
İçi için:
- elma
- ceviz
- tarçın
- toz şeker (elma başına 1 çorba kaşığı)
- tereyağ
Hazırlanması:
- Hamur için un, yumurta, soğuk su ve erimiş margarini karıştırın. Hamur ele yapışmayacak, yağlı ama yumuşak bir hamur olmalı.
- Hamuru 1/3 oranında ikiye ayırın. Büyük kısmını merdaneyle açarak, kalıbınızın tabanına yayın. Yaydığınız hamurun üzerine çatalla delikler açın. Üzerine koyduğunuz ağırlıkla birlikte, ısıtılmış fırına verin. 200 derecede üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
- Bu esnada kalıbınızın büyüklüğü oranında elmayı soyun ve rendeleyin (ben 28 cm.lik kalıp için 3 elma kullandım). Yine elma sayısı oranında toz şekeri (3 çorba kaşığı kullandım) ve az miktarda tereyağını, rende elmalarla birlikte tencerede suyunu çekene kadar çevirin.
- Fırından çıkan hamurun üzerine elmalı malzemeyi yayın.
- Ayırdığınız diğe hamurdan ince şeritler kesin. Elmaların üzerine kafes şeklinde yayın.
- Tekrar fırına verin ve rengi dönene kadar pişirin.
tadını bilemedim, ben yaparsan aynı mı olur onu da bilemedim. ama ağzım sulandı işte bunu biliyorum:))
YanıtlaSilDiline, kalemine sağlık...