Bizim evin mevcudu üç. Hal böyle olunca lahana sıklıkla aldığım bir sebze olmuyor. Geçenlerde ufak boy bir lahana bulunca hemen alıverdim. Bir kase salata, bir tencere kapuska, sonra bir tur daha salata... Yap yap bitmedi, bitemedi o ufak dediğim lahana.
İnternette takipçisi olduğum bazı siteler, lahananın fırınlanabileceğimi söylüyordu. Denedim ve sonuç gerçekten şaşırtıcıydı. O yumuşasın diye düdüklü tencerede dakikalarca kaynattığımız; tadı tuzu yerine gelsin diye soslara buladığımız lahana, fırına girince bambaşka bir kimliğe bürünüverdi.
İnce halkalar halinde doğradığım lahanaları fırın tepsisine dizdim. İkiye kestiğim sarımsakları her iki taraflarına sürdüm.
Ardından her iki taraflarına zeytinyağı sürdüm.
Son olarak da her iki taraflarına tuz ve karabiber serptim.
200 derece fırında aşağıdaki gibi üzerleri kızarana kadar pişirdim.
Yanında yoğurtla ve üzerine limon sıkarak yemenizi öneririm. Bana kalırsa et yemeklerinin yanına iyi bir garnitür alternatifi oldu.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder