2 Nisan 2015 Perşembe

Domatesin çekirdeği kırmızı (mı?)



















Siz de kuru domatesi sevenlerden misiniz? Ben baya seviyorum. Ama şu avuç içi kadar kavanozlarda, lezzetsiz bir sıvıyağın içinde olanları değil. Bir-iki kez aldım ne yalan söyleyeyim ama epeydir kendim yapıyorum. Hem içine eklediğim otları kendim seçme, hem de içinde iyi kalite bir zeytinyağı olduğundan emin olma şansım oluyor. Üstüne üstlük domatesleri tükettikten sonra baharatlı bir zeytinyağı da elde etmiş oluyorum.

Piyasada paketli satılan kuru domatesler epey sert oluyor. Bu nedenle öncesinde sıcak suda 2-3 dakika kaynatıyorum. Yumuşaklığı sizin keyfinize de kalmış tabi ki. Ben çok yumuşak sevmediğimden gerçekten sıcak suya şöyle bir gösterip çıkarıyorum. Zeytinyağının da yumuşatma özelliğini gözden kaçırmamak gerek. Ardından kabuklarını soyduğum sarımsaklar, bıçağın sapıyla birkaç kez tokmaklayarak kokusunun çıkmasını sağladığım taze kekikler ve domatesler sırayla diziliyorlar kavanoza. Sıralı olması çok şart değil.En son karıştırsanız da olur. Ben sadece analitik bir başak burcu olduğumdan ve kavanozdaki güzel görüntüsünü sevdiğimden sıraladım.
Bu domatesleri ertesi günden itibaren kullanabilirsiniz. Salatalara, sandviçlere çok yakışıyor. Geçenlerde bir arkadaşlarda yaptığımız ev pizzasının üstünde kullandık. Bildiğin 'yakışmıştı'.

Afiyet olsun:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder